Продавець Інтернет-магазин "Флоксі" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
435 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (99) 057-70-93
Интернет-магазин «Флокси»
Кошик

Червоний дикий рис 1 кг. В'єтнам

Червоний дикий рис 1 кг. В'єтнам, фото 2
Червоний дикий рис 1 кг. В'єтнам, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Корисні властивості

Не шліфований червоний рис — цінне джерело клітковини. Харчові волокна проходять травному тракту, вбирають воду та надлишок шлункового соку, набухають, викликаючи відчуття ситості та проштовхуючи харчову масу далі. Тому не шліфований рис є дієтичним продуктом No1.

Антоціани — пігменти, що обумовлюють червоне забарвлення оболонки рису, — це потужні антиоксиданти. Вони зв'язують вільні радикали кисню, що запобігає пошкодженню клітинних мембран. В організмі людини не синтезуються такі речовини, тому вони обов'язково мають бути в раціоні.

Вітаміни, макро- та мікроелементи, сконцентровані в червоній рисовій оболонці, беруть участь у всіх важливих метаболічних процесах нашого організму та підтримують у нормі функціонування його органів і систем. Тому червоний рис незамінний продукт у дієтології, народній медицині та в кулінарії.

Бурий рис зменшує ризик розвитку діабету

Вчені встановили, що споживання двох порцій неочищеного рису на тиждень знижує ймовірність захворювання на діабет на 11 відсотків. Цей злак належить до продуктів із низьким глікемічним індексом, тому глюкоза, що міститься в ньому, повільно засвоюється організмом, вчиняючи кровотік зі швидкістю, що дає змогу зберігати оптимальний рівень цукру в крові відразу після приймання їжі.

Бурий рис збільшує рівень серотоніну в організмі та допомагає боротися з депресією

Бурий рис багатий на корисні вуглеводи, які стимулюють вироблення серотоніну в мозку. Крім того, у ньому є інші речовини, які підсилюють ефект, вироблений вуглеводами. Насамперед треба згадати фолієву кислоту, яка бере активну участь у діяльності клітин мозку, сприяє зняттю напруги, поліпшенню концентрації та настрою. Крім того, мозкову діяльність стимулюють вітаміни B1 і B3, що містяться в складі бурого рису, і деякі мінерали.

Бурый рис

Чому ще треба споживати бурий рис?

  • У ньому міститься велика кількість марганцю, який бере участь у виробленні енергії з вуглеводів і білків. Крім того, він відіграє ключову роль у синтезі жирних кислот, необхідних для здорової нервової системи.
  • Бурий рис — джерело селену, який гальмує розвиток ракових клітин. Крім того, цей мікроелемент зміцнює діяльність імунітету та активізує захисні функції організму.
  • У ньому міститься велика кількість фенольних смол, які мають протизапальні властивості.
  • Як джерело магнію, бурий рис важливий для міцності кісток, оскільки основна частина цього мінералу накопичується саме в кістковій тканині.

Якщо ви ніколи не пітніли бурий рис?

Якщо ви раніше ніколи не пітніли бурий рис, то непогано починати готувати його вперемішку з білим рисом, поступово зменшуючи пропорційне співвідношення в бік першого. Незабаром ви по-справжньому відчуєте горіховий аромат бурого рису та якщо знову намагаєтеся повернутися до колишніх смакових звичок, то помітите, наскільки крохмальістий смак у білого рису та навряд чи знову почнете його їсти.

 

Як приготувати червоний рис?

Червоний рис не тільки корисний продукт. Якщо його приготувати, дотримуючись простих правил, він вразить навіть вишуканого гурмана. Ніжний солодкуватий смак рису з нотами жасмину та мигдалю (іноді з присмаком житнього хліба) чудово поєднується з фруктами, сухофруктами, горіхами, овочами, м'ясом, рибою, морепродуктами та грибами. З рисом готують плоскі, супи, ризото, десерти та запіканки. Він часто стає інгредієнтом салатів.

Для приготування 100 г рису необхідно взяти 200-250 мл окропу. Зерна потрібно переглянути, якщо є сміття і лушпиння, перебрати, ретельно промити холодною проточною водою, помістити в посуд із товстим дном, залити закипілою водою, посолити та накрити кришкою, що щільно прилягає. На середньому вогні рис необхідно довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності приблизно 30 хв.

Оскільки червоний рис готується довше, ніж білий шліфований, деякі господині та кухарі попередньо замочують його у воді на кілька годин або на всю ніч. Це неабияк скорочує час приготування до 15-20 хв. Перед подаванням страва має настоятися не менш ніж 5 хв.

 

 

Все, що вам потрібно для приготування суші

 

Основні
Вага1 кг
Країна виробникВ'єтнам
УпаковкаПакет
Термін придатності12 міс
Вид крупиЯдриця (цільне зерно)
КолірЧервоний
Користувацькі характеристики
ТипРис
ВиробникVietnam National Seed
Вид рисовой крупыДикий
Форма рисаДлиннозерный
Тип обробленняНешлифованный (коричневый, черный)
  • Ціна: 240 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner