Продавець Інтернет-магазин "Флоксі" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
426 відгуків
promo_banner
+380 (99) 057-70-93
Интернет-магазин «Флокси»
Кошик

Кунжут чорний 0,5 кг. Індія

Кунжут чорний 0,5 кг. Індія, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Кунжут чорний 0,5 кг.

Кунжут чорний. Кунжут — чудове джерело кальцію: у ньому міститься від 783 мг (білий кунжут) до 1100 мг у 100 г (коричневий кунжут). Серед усіх харчових продуктів кунжут розміщений на другому місці за вмістом кальцію, більше його кальцію тільки в макі — 100 г міститься аж 1460 мг цього необхідного елемента.

Кунжут легко см см кунжуту в домашніх умовах, на розігріту сковорідку насипте 1-1,5 см кунжуту, постійно перемішуючи, обсмажуйте 2,5-3,5 хвилини до злегка золотистого кольору. Відразу пересипати в інший посуд. Дати охолонути. Готовий до вживання.

Смакові якості

Насіння кунжуту має горіховий, злегка солодкуватий смак, а його листя — пекучість. Під час нагрівання або обсмажування насіння смак посилюється й набуває насиченого, дуже приємного відтінку. За цю властивість люди стали використовувати кунжут у кулінарії як ароматно-пряний приправ.

На виразність смаку кунжутного насіння надає ступінь його дозрівання. Світле насіння, витягнене з незрілих насічених коробочок на смак ніжні та трохи солодкуваті. Повністю дозріле темне насіння має чітко окреслений смак горіха гостріший аромат.

Специфічний запах виділяє і свіжу кунжутну олію. Приємні смакові відтінки йому надають різні сполуки: гуаякол, фуранеол, фурилметантиол та інші, які особливо активуються під час нагрівання олії.
 

Застосування в кулінарії

У кулінарії знайшли застосування цільне насіння кунжуту, приготоване з них порошок і олія, а також свіже та квашене листя рослини. Насінням прикрашають й ароматизують хлібобулочні вироби, печиво та крекери. Кунжутний порошок додають у м'ясні, грибні супи, овочеві запіканки та десертні страви, підливи та соуси для додання їм особливого аромату. Кунжут прекрасно гармоніює з м'ясом птиці, рисом, яловичиною, випеченими виробами, овочами та фруктами.

У країнах Близького Сходу з насінням кунжуту готують кремову тахіну пасту. Вона дуже популярна та використовується в приготуванні десертів, а також різних східних солодощів: хумусу, грильяжу, халви, пахунів. Вона входить до рецептури ароматизованих густих соусів і підлив. У середньосхідних країнах насіння кунжуту додають до складу більшості спецій, а також використовують у виробництві вина та бренді.

У Кореї дуже поширені страви із застосуванням листя кунжуту. Завдяки особливому пекучому відтінку вони посилюють смакові якості овочевих салатів і м'яса птиці. Зі свіжого листя готують рисові роли, а квашені додають у тушковане м'ясо. Корейськці віддають перевагу приправі, що називається кунжутною сіллю, що складається із суміші розмелених, обсмаженого насіння із сіллю. У Японії та Китаї кунжутом приправляють свіжі салати й овочеві страви.

Але найголовнішим призначенням кунжуту в кулінарії всіх країн є отримання з його насіння кунжутної олії, яка застосовується в приготуванні овочевих, круп'яних, м'ясних страв. Кунжутне насіння й поживна олія, що отримується з нього, надзвичайно корисні й під час систематичного їх вживання можна надовго зберегти чудове здоров'я.

Все, що вам потрібно для приготування суші

 

Основні
Вага500 г
Країна виробникІндія
УпаковкаПоліпропіленовий пакет
ТипКунжут
  • Ціна: 195 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner