Фучжу спаржа соєва суха 0,5 кг. Китай
Соєва спаржа Фучжу
Фучжу — плівка, знята із соєвого молока. Вживається як свіжою, так і висушеною. Інгредієнт східноазійської кухні. В Україні фучжу відома під назвою «соєва спаржа», однак до справжньої спаржі жодного відношення не має.
Як виробляють Фучжу:
- Після просочення свіжої сої її піддають дефібринуванню, фільтруючи вичавлювання соєвого сиру.
- Одночасно виробляється соєве молоко. Потім соєве молоко піддається кип'ятінню.
- На поверхні утворюється твердий прошарок із високим вмістом жиру. Цей прошарок і є фучжу. Спеціальне обладнання знімає та підвішує цю плівку.
- Зрозумілу прошарку можна відразу ж вживати в їжу або засушити.
- Підвішена фучжу набуває витягнутої зморщеної форми, що називається фучжу.
- Потім плівка сушиться в горизонтальному положенні
Найпопулярніші рецепти з "соєвою спаржею"
- Салат корейський із Фучжу;
Замочену заздалегідь спарену ріжу на шматочки. Трем морква на великій тертці, подрібнюємо часник. Змішуємо моркву, спаржу та часник. Для заправлення змішуємо олію, сіль, цукор, перець. Ставимо на вогонь, доводячи до кипіння, вливаємо оцет, кидаємо лавровий лист. Вимикаємо вогонь і заливаємо заправкою спаржу з морквою, перемішуємо. Коли посуд зі спаржею охолоне, ставимо в холодильник на 3-4 години.
- Салат із соєвою спаржею, бурим рисом і зеленим горошком;
Розмочіть фучжу та наріжте великими шматочками. Відваріть рис у соняшниковій воді до готовності. Викладіть спаржу в сотейник і влийте половину олії та трохи води. Тушіть під кришкою кілька хвилин. Додайте подрібнений часник, паприку, коріандр, сіль і лимонний сік. Викладіть горошок і готуйте ще кілька хвилин. Перемістіть вміст сотейника в миску, додайте рис і олію та перемішайте. За потреби підсоліть салат. Його можна подавати як теплим, так і охолодженим.
- Паста із соєвою спаржею й овочами;
Розмочіть спаржу та наріжте великими шматочками. Відваріть пасту до стану аль-денте відповідно до інструкції на пакованні. Потім відкиньте на друшляк, промийте під холодною водою, додайте ложку олії та перемішайте. Наріжте лук півкільцями, великі помідори — середніми кубиками, а чилі — поздовжніми шматочками. Подрібніть петрушку та часник. Розігрійте в сковороді ложку олії та викладіть дрібні помідори. Підсоліть, обсмажте їх до м'якості та перекладіть на тарілку. Потім обсмажте фучжу упродовж 4-5 хвилин. У процесі додайте до спарж соєвий соус, сіль і перець. Викладіть її на тарілку. Влийте в сковороду олію, що залишилася, висипте туди часник і цибулю та готуйте, помішуючи кілька хвилин. Додайте нарізані томати, свіжий або мелений чилі, перець, сіль і листя свіжого чебрецю або суху траву. Тушіть до м'якості помідорів. Викладіть до овочів макарони, перемішайте та готуйте кілька хвилин. Потім додайте спажу, обсмажені помідори, петрушку, сіль і перець. Перемішайте та готуйте ще кілька хвилин.
- Салат із соєвою спаржею, болгарським перцем і огірком;
Розмочіть спаржу та наріжте її великими шматочками, а огірок і перець — довгими брусочками. Подрібніть часник і грубо поріжете листя петрушки або кінзи. До підготовлених інгредієнтів додайте олію, соєвий соус, оцет, сіль і перець. Ретельно перемішайте салат.
- Плов із соєвою спаржею;
Розмочіть спаржу та розділіть ножем на невеликі шматочки. Натріть моркву на дрібній тертці та дрібно поріжте цибулю. Обсмажте овочі на розігрітому маслі до м'якості та золотистого кольору та перекладіть на тарілку. Розігрійте в сковороді олію, увімкніть карі та куркуму та дочекайтеся, поки розкриється аромат спецій. Викладіть фучжу та обсмажуйте, помішуючи, 5-7 хвилин. Окремо відваріть рис. За 7–10 хвилин до закінчення варіння викладіть до нього овочеву засмажу, спаржу та сіль і перемішайте. У готовий плов додайте рубану петрушку або кінзу.
Докладніше про приготування спаржі ви завжди знайдете в інтернеті.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип продукції | Сушені |
Вага | 500 г |
- Ціна: 192 ₴