Продавець Інтернет-магазин "Флоксі" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
420 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (99) 057-70-93
Интернет-магазин «Флокси»
Кошик

Кунжут чорний 0,5 кг. Індія

Кунжут чорний 0,5 кг. Індія, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Кунжут чорний 0,5 кг.

Кунжут чорний. Кунжут - чудове джерело кальцію: у ньому міститься від 783мг (білий кунжут) до 1100мг в 100г (коричневий кунжут). Серед усіх продуктів харчування кунжут знаходиться на другому місці за вмістом кальцію, більше за нього кальцію тільки в маці - 100г міститься аж 1460мг цього необхідного елемента.

Кунжут легко смажиться в домашніх умовах, на розігріту сковорідку насипте 1-1,5 см кунжуту, постійно перемішуючи, обсмажуйте 2,5-3,5 хвилини до злегка золотистого кольору. Відразу пересипати в інший посуд. Дати охолонути. Готовий до вживання.

Смакові якості

Насіння кунжуту мають горіховим, злегка солодкуватим смаком, а його листя - пекучістю. При нагріванні або обсмажуванні насіння смак посилюється і набуває насичений, дуже приємний відтінок. За це властивість люди стали використовувати кунжут в кулінарії як ароматно-пряної приправи.

На виразність смаку кунжутного насіння надає ступінь його дозрівання. Світлі насіння, витягнуті з недозрілих насіннєвих коробочок на смак ніжні і трохи солодкуваті. Повністю дозрілі темні насіння володіють яскраво вираженим смаком горіха більш гострим ароматом.

Специфічний запах виділяє і свіже кунжутне масло. Приємні смакові відтінки надають йому різні сполуки: гуайакол, фуранеол, фурилметантиол та інші, які особливо активуються при нагріванні масла.
 

Застосування в кулінарії

У кулінарії знайшли застосування цільні насіння кунжуту, приготовлені з них порошок та олію, а також свіжі і квашені листки рослини. Насінням прикрашають і ароматизують хлібобулочні вироби, печиво і крекери. Кунжутний порошок додають у м'ясні, грибні супи, овочеві запіканки і десертні страви, підливи і соуси для надання їм особливого аромату. Кунжут прекрасно гармонує з м'ясом птиці, рисом, яловичиною, випеченими виробами, овочами і фруктами.

У країнах Близького Сходу з насінням кунжуту готують кремову тахинную пасту. Вона дуже популярна і використовується в приготуванні десертів, а також різних східних солодощів: хумуса, грильяжу, халви, пахлави. Вона входить у рецептуру ароматизованих густих соусів і підлив. У средневосточных країнах насіння кунжуту додають до складу більшості спецій, а також використовують у виробництві вина і бренді.

В Кореї дуже поширені страви з застосуванням листя кунжуту. Завдяки особливому пекучому відтінку вони посилюють смакові якості овочевих салатів і м'яса птиці. З свіжого листя готують рисові роли, а квашені додають тушковану м'ясо. Корейці воліють приправу, звану кунжутною сіллю, що складається з суміші розмелених, обсмажених насіння з сіллю. В Японії та Китаї кунжутом приправляють свіжі салати і овочеві страви.

Але найголовнішим призначенням кунжуту в кулінарії всіх країн є отримання з його насіння кунжутного масла, яке застосовується в приготуванні овочевих, круп'яних, м'ясних страв. Кунжутне насіння і отримується з нього поживне масло надзвичайно корисні і при систематичному їх вживанні можна надовго зберегти відмінне здоров'я.

Все що вам потрібно для приготування суші

 

Основні
Вага500 г
Країна виробникІндія
УпаковкаПоліпропіленовий пакет
ТипКунжут
  • Ціна: 195 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner