Соба чи Удон?

Соба (そば) - це японська локшина, яку готують із гречаного борошна (іноді з додаванням пшеничного). Соба має унікальний горіховий смак і текстуру, завдяки чому вона популярна в японській кухні. Локшину соба можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді, залежно від пори року та вподобань.
Деякі популярні страви з собою:
1.Зару-соба** (ざるそば) - холодна соба, яку подають на бамбуковій рогожі з соусом для вмочування.
2.Кіцуне-соба** (きつねそば) - гаряча соба зі смаженим тофу.
3.Темпура-соба** (天ぷらそば) - гаряча або холодна соба зі смаженою темпурою (морепродукти або овочі в клярі).
4.Какаге-соба** (かき揚げそば) - соба зі смаженими овочами та морепродуктами.
Собу можна знайти в традиційних японських ресторанах, і її легко приготувати вдома. Це здорова та поживна страва, яка також багата на білки та клітковину!!! 🍜🍃
Удон (うどん) - це японська локшина, яка вирізняється своєю широкою, товстою і жувальною текстурою. Локшина удон робиться з пшеничного борошна, води і солі, що надає їй щільної та еластичної консистенції. Це одна з найпопулярніших і найуніверсальніших страв у японській кухні.
Деякі популярні страви з удоном:
- Какаге удон (かけうどん) - простий удон у легкому бульйоні на основі даші та соєвого соусу.
- Кіцуне удон (きつねうどん) - удон зі смаженим тофу, який надає страві солодкого і насиченого смаку.
- Темпура удон (天ぷらうどん) - удон, що подається з хрусткою темпурою з морепродуктів і овочів.
- Цуруру удон (冷やしうどん) - холодний удон, який подають із соусом для вмочування, популярний у літні місяці.
Удон можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді, і його часто доповнюють різними інгредієнтами, як-от зелена цибуля, яйця, морепродукти й овочі. Ця страва дуже ситна і легко готується, тому її можна знайти в меню багатьох японських ресторанів.